There was an error in this gadget

Tuesday, 5 June 2012

Kembali..

Assalamualaikum..

dh lama rsnye xmenulis my blog..al maklum la,bz.ape yg nk share today is my weight.ermm,5 bulan berada di terengganu..kesan nye amat cpt.berat ku dh mencecah 49kg.dr 47kg.apakah makna seme ini?hehe..suke hati,riang,gembira,senang..selera..xtau la nk ckp.tp yg pastinye bl stay here,perasaan ingin mkn sentiasa ada.mknan di sini kn sedap2..tu yg membuat aku teruja utk mkn.hihi..ape2 pun diet tetap diet ;) mcm mn ni,kain bj kurung pun dh xboley zip.skrg aku pakai pun,mati zip jer.hahahaha..fuhh,dasyat2.

Erm..2, 3 hari ni aku ade mendapat kabar gembira drpd sepupu n SIL.diaorg pregnnt ank yg ke 3.sorang 5 bulan,sorang lg 6 bulan.wahh..aku???bl la nk masuk yg ke 3.umur skrg dh cecah 28.mmg dlm kepala dh ade plan bl nk tmbh satu lg.cuma tunggu ms yg sesuai je.kalo boleh aku nk aqeef,my 2nd son boleh say bye2 with his pampers.nnt kalo dh ade adik susah nk potty training.ms mama gagah ni la blh nk latih.nk lap air kencing ke kalo tpancit ats lantai.bl dh buyung nnt susah.skrg dlm proses melatih aqeef.insyaallah xlama lg pandai la tu ank mama.cyg ank mama..aqeef satu hal settle,ckp psl afiq lak.budak ni sgt pandai.kalo dulu ms umur dia 2thn 2 bulan,dh pandai ckp "mama,nk kencing"..cpt dia belajar.alhamdulillah.n now,dia dh pandai pergi kencing sendiri.bukak seluar,bukak pintu toilet,kencing dlm lubang,basuh sendiri.siap flush sekali ok..hehe.good boy.mandi sendiri pun dh boleh,cuma nk sapu sabun kat blkg je xboleh lg.xsampai.hehe..yg mama kene ajar last sekali adalah pakai bj n lap badan dgn towel.tu je xsepenuhnya ok.kdg2 tu,basah2 pun selamber je dia pakai seluar.baju lak sangkut kat satu tangan je.hehe..xpe la.slow2 ye syg.bl dh settle seme,boleh la korang dpt adik..baby girl..nk x????hehe.mama sgt2 xsabar nk dpt baby girl sbnrnye.dh lama xmerasai perasaan mengandung, n bersalin.bersalin???erghhh..seram.2 thn meninggalkannya membuatkan aku rs kecut perut.pengalaman dulu kembali segar dlm ingatan.wahh..tp nk baby girl punye psl,aku kene kuat semangat.hehe..bestnye.insyaallah,kalo ada rezeki..mama sentiasa doakan yg terbaik utk kt sefamili..

k la..setakat ni dahulu..bye2..ngantuk sgt2 today.still in mood cuti sekolah..hehe

Thursday, 26 April 2012

Tudung Bawal TERKINI!!

 Coklat lembut
Bawal Dwi Tone..
Rm18 postage Rm6


purple + diamond
Bawal 3Tone..
Rm28 postage Rm6

 Oren
Bawal 3 Tone..
Rm18 postage Rm6



 Hijau Lumut
  Bawal 3 Tone..
Rm18 postage Rm6


 Coklat lembut
   Bawal Dwi Tone..
Rm18 postage Rm6


 Kuning
Bawal Dwi Tone..
Rm18 postage Rm6

 Hitam
Bawal Dwi Tone..
Rm18 postage Rm6

 Purple
Bawal 3 Tone..
Rm18 postage Rm6




 
 Dark Pink
Bawal Dwi Tone..
Rm18 postage Rm6


 Biru + soft pink
Bawal 3 Tone..
Rm18 postage Rm6


Merah
Bawal Dwi Tone..
Rm18 postage Rm6


 Biru + Pink
Bawal 3 Tone..
Rm18 postage Rm6


 Tourqise

Bawal 2 Tone..
Rm18 postage Rm6

Harap Maklum!!!
 Warna Tudung 90% sama seperti di luar.Faktor Kamera..;)

Hepi Shoping!!











Catalyst Collagen








kelebihan & keistimewaan Catalyst Collagen
- mencerahkan kulit & mencantikkan kulit wajah
- mengurangkan pigmentasi/bekas-bekas hitam/jeragat di muka
- meningkatkan kadar kelembapan dalam kulit
- mengurangkan garis-garis halus & tanda-tanda penuaan
- mencerahkan kulit dari dalam & hilangkan pigmentasi
- hilangkan jerawat & pudarkan parut jerawat dari wajah
- mencantikkan badan & hilangkan geleber kulit

15 sachet/3 gm each 
RM59.00


bagi yang berminat sila sms/call/inbox/whast app
0132499864

Catalyst Virgin Coconut Oil - VCO

Apa itu VCO? VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

KEBAIKAN VCO


* Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.

* Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
* Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
* Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
* Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
* Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
* Melindungi tubuh daripada kanser.
* Jerawat cepat susut
* Regular semula PMS anda
* Sistem penghadaman lebih baik
* Kesuburan
* Mengurangkan up to 70%
* Kurangkan rasa senggugut
* Batuk dan Selsema cepat hilang
* Mengurangkan tidur berdengkur


Untuk Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil :-


Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.



RM39.00 postage RM 6.00

~BElanJawan..

Assalamualaikum..

TEruja..Excited..hEpi..ting tong nk beli tu..nk beli ni..ermm.yang penting plan ur financial.gaji baru,semangat baru..alhamdulillah.rezeki drpdNya.cukup la utk kami 4 beranak hidup scr wasatiah..itu yg terbaik.

Ckp pasal belanjawan ni,korang dh stat wat persiapan raya ke?me sefamili dh stat.tp ade sikit2 yg belom cukup.last week kitaorg pergi ke KL,follow my hubby attend kursus.so, sambil2 tu shoping raya sekali.even still xde sale,its ok.kite juz belek2 yg murah2 sj.kene filter skit.kalo ckp bab baju ank2 ni mmg la dasyat.kalo beli 10 pasang rs xcukup lg.semenye nmpk cantik.harga pun cantik sgt2..mengalahkn bj dewasa.hehe.beli punye beli dpt baju afiq 4 helai,aqeef 3 helai.cuma seluar je 3 helai sorang.1helai lg nnt la.aqeef pun bj sehelai lg.nnt la.coming soon.papa plk dpt tshirt 2 helai,kemeja 1 helai n bj ayah 1 helai.seluar xsempat nk cr coz xcukup masa.asyik duk bkejar dgn ank2 je.nk shoping pun xsyok mn.hehe..ermm,next time kt pergi lg kl esp cuti sek..mesti byk sale.bl nk tiba musim raya je, byk btl bab perabis duit.mcm mn nk cut2 ek..bl nk cut,rs mcm xcukup lak.perangai -ve btl le.aim dlm kepala aku satu,gaji bulan 7 dh stop belanja utk raya.aci x?so,dats mean 2 x gaji lg utk belanja raya..ok la tu.

sekian,utk hari ni..sambil taip blog,sambil listkn senarai brg yg belum dibeli..kih2..
bye..see u next time..

Tuesday, 24 April 2012

My Hubby 31

Assalamualaikum..

Hope u'll sehat semenya..today is 24th April 2012..my hubby's birthday..selamat hari lahir syg..31 sudah.tp maintain hensem,sweet2 gtu n macho sokmo..kih2.mama doakan papa pjg umur,dimurahkn rezeki selalu *insyaallah next year naik pangkat k..amin2..n jd suami dan papa yg terbaik dunia akhirat..mama always support u watever u 've done..mama hrp papa jugak bahagia selama hidup dgn mama.mama perlukan keberkatan dan doa drpd papa utk bjaya dunia dan akhirat.

Apa yg paling penting dlm hidup mama adalah senyuman papa..jika papa senyum means u hepi n dont have any prob inside.sama2 kt lalui kehidupan ini dgn kesabaran dan keimanan kepada Allah SWT. smg apa yg kt lakukan di dunia ini diberkati oleh ALLAH SWT.itu yg tbaik utk kite..

Ermm..ckp psl beday utk dis year.lunch td kitaorg pergi lunch sama2 utk celebrate sikit2 beday papa.@secret recipe..se slice kek pun dh cukup.org tua2 xmkn kek byk2..kih2..adik aku pun join sama coz bedaynye semlm.so sambut sekali.mkn la sepuasnye.alhamdulillah..

Hadiah???ermm,nnt la.coz gaji belom masuk lg.haha..esok gaji baru..wahh.teruja btl.alhamdulillah rezeki ank2..;) smg sentiasa diberi rezeki yg halal..amin.fikir psl hadiah,sapa skrg xtau nk beli per ni.no idea..ermm..ting tong.nnt la mlm ni kot kuar idea..ok la..kul 4.30 sudah.nk siapkn keje sikit b4 balik..bye2..

Wednesday, 4 April 2012

Hepi Beday Aqeef 2

Assalamualaikum dan salam satu malaysia..

dah lama x tulis mai blog..semalam tanggal 3 april 2012,genap la usia ank ke 2 saya iaitu Muhammad Aqeef Iqbal yang ke 2 tahun..wah,pejam celik pejam celik 2 tahun sudah diri ini bebas dari isi dalam perut.kah22...next xtau lg bila.insyaallah kalo ade rezeki,saya nk baby girl plk.beday kek aqeef belom beli lg..disbbkan sedikit bz.insyaallah sabtu ni kt akan belah kek utk aqeef cyg..sblm mama duk cokcek ke lain,mama nk wish selamat hari lahir pada aqeef cyg..smg aqeef jd ank yg soleh,taat pada ibubapa & ank yg tbaik utk kami. Fokus mama bila aqeef 2 tahun adalah potty training..seingt mama abg afiq dulu bl masuk je 2 thn,mama xpakai kn pampers.biar la dia nk kencing ats lantai ke.yg penting mama kene bykkkkkkkkkkkkkkk sgtttttttttttt sabar.hehe.tp abg afiq sgt bagus,sekejp je dia dah fhm dan blh bgtau mama bl nk kencing.hope aqeef akan follow cara abg afiq k..

ckp psl beday,hadiah aqeef pun mama belom beli..puas mama duk pikir nk beli pe.kalo mcm abg afiq senang,dia ckp dia nk pe.adik kompem la xtau lg nk bgtau hajat di hati dia..ape2 pun mama akn beli sthing yg adik suke,ok..kek plk mama duk pikir nk buat bentuk ape kali ni.kalo yg abg afiq mama design sendiri kek mickey mouse,kali ni mama xnk design sendiri sbb bl kt design sendiri kdg2 org kedai tu xbiasa dgn lukisan tu,then akan menimbulkan ketidakpuasan hati kite.so,amik je la gambar yg dh ade kat kedai kek tu. x gitu..hehe..

jam skrg dh tunjuk kul 1.means saya nk kuar dulu..lunch hour..ingt nk pergi tgk kek aqeef dgn cik abe..n cr hadiah utk aqeef..plan nk mkn2 kat pizza xjd,ok.coz td br je dgr taklimat drpd JHEAT.pizza di terengganu masih was-was..so,cancel.to b cont..